مدیریت دارایی تامین سرمایه بانک ملت (تملت)

مدیریت دارایی

توسعه، تعمیق و ثبات بخشی به بازارهای مالی نیازمند معرفی، به کارگیری و ترویج ابزارها و نهادهای نوین برای تجهیز و مدیریت تخصصی منابع خرد و کلان در اقتصاد و جامعه است. مدیریت حرفه‌ای وجوه، تنوع بخشی دارایی‌ها، شفافیت در اطلاع‌رسانی و بالابودن نظارت و امنیت سرمایه‌گذاری از مهم‌ترین دلایل ایجاد نهادهای مدیریت دارایی و سرمایه‌گذاری در شرکت‌های ارائه دهنده خدمات مالی می‌باشد.

سبدگردانی فرایند خرید و فروش اوراق بهادار به نمایندگی از سرمایه‌گذار در قالب کد معاملاتی مختص سبدگردانی می‌باشد. در این فرایند خبرگان مالی اقدام به تشکیل سبدی از دارایی‌های مالی برای سرمایه‌گذار بر مبنای ترجیحات وی شامل اهداف، محدودیت‌ها، افق زمانی و بودجه می‌نمایند.

تعریف
سبدگردانی فرایند خرید و فروش اوراق بهادار به نمایندگی از سرمایه‌گذار در قالب کد معاملاتی مختص سبدگردانی می‌باشد. در این فرایند خبرگان مالی اقدام به تشکیل سبدی از دارایی‌های مالی برای سرمایه‌گذار بر مبنای ترجیحات وی شامل اهداف، محدودیت‌ها، افق زمانی و بودجه می‌نماید. سبد سرمایه‌گذاری بطور مستمر تحت نظارت کارشناسان قرار داشته و متناسب با تغییر متغیرهای کلان اقتصادی و فضای سرمایه‌گذاری نسبت به اعمال تغییر در ترکیب دارایی‌ها اقدام می‌گردد. هدف نهایی در فرایند سبدگردانی افزایش ارزش سبد از طریق حداکثر نمودن بازدهی با پذیرش سطح مشخصی از ریسک متناسب با ترجیحات سرمایه‌گذار است. مهم‌ترین تفاوت سبدگردان‌ها با سایر نهادهای مالی اداره کننده وجوه (بانک یا صندوق سرمایه‌گذاری)، این است که سبدگردان‌ها بیش از محصول محور بودن، مشتری محور هستند. این بدان معنی است که سبدگردان در ابتدا با ارزیابی ظرفیت ریسک‌پذیری و اهداف هر مشتری، نیازهای سرمایه‌گذاری وی را مشخص می‌نماید و سپس اقدام به تشکیل سبد اختصاصی برای وی می‌نماید.

سبدگردان همواره و در هر شرایطی متعهد است تا منافع مشتریان را نسبت به سایر ذینفعان، در اولیت قرار دهند و چندین نهاد نظارتی نیز بر این امر نظارت می‌کنند.
مراحل تشکیل سبد
  1. مراجعه به سبدگردان
  2. تکمیل فرم قرارداد
  3. واریز وجه قرارداد به بانک یا تحویل برگ سهام سرمایه‌گذار به سبدگردان
  4. ارسال مدارک به سازمان بورس
  5. صدور کد سبد اختصاصی و شروع سرمایه‌گذاری
مزایای سبدهای اختصاصی
  • مدیریت کارآمد و اثر‌بخش در سبد دارایی‌ها 
  • جلوگیری از قرار گرفتن سرمایه در معرض رفتارهای هیجانی بازار
  • وجود ساز‌و‌کار نظارتی دقیق مطابق قرارداد سبدگردانی 
  • امکان تشکیل سبد منطبق بر ویژگی‌ها و ترجیحات هر سرمایه‌گذار
  • کاهش ریسک سرمایه‌گذاری در مقایسه با سرمایه‌گذاری مستقیم
  • پیگیری سود مجامع و اعمال حق رای به نمایندگی از سرمایه‌گذار
  • امکان اطلاع از ترکیب سبد و عملکرد آن از طریق سایت سبدگردان
دستورالعمل‌های سبدگردانی
پیوست 8 دستورالعمل سبدگردانی جهت دانلود کلیک کنید
اعضا تیم سبدگردانی
مدیر سبد: جناب آقای فاضل باغبان  
تحلیل‌گر سبد: جناب آقای حسین مرادی اسفنجانی  
دانلود رزومه مدیر و تحلیل‌گر سبد  
روش‌های تجزیه و تحلیل اطلاعات
به منظور تجزیه و تحلیل اطلاعات، تجزیه و تحلیل بنیادی به وسیله مدل‌های ارزشگذاری سهام مانند ارزش جایگزینی، تنزیل سود تقسیمی، تنزیل جریانات نقدی وسایر مدل‌های ارزشگذاری مورد استفاده قرار می‌گیرد.  
منابع اطلاعاتی مورد استفاده
منابع مهم اطلاعاتی برای کسب اطلاعات مورد نیاز عبارتند از:

www.seo.ir
www.codal.ir
www.irbourse.com
www.irfarabourse.com
www.sena.ir
www.lme.co.ir
تضاد منافع
تضاد منافعی که ممکن است به دلیل ارائه‌ی خدمات مختلف بین منافع سبدگردان یا اشخاص وابسته و کارکنان وی با مشتریان به‌وجود آید و راه‌های کنترل و حل و فصل این تضاد منافع به شرح زیر می‌باشد:  
در این خصوص شرکت تامین سرمایه بانک ملت طبق ماده ۱۴ دستورالعمل سبدگردانی عمل کرده و در صورتی که تضاد منافع بین سبدگردان و مشتری به وجود آید، اولویت با مشتری می‌باشد. در صورتی که سبدگردان یا کارکنان وی ذینفع باشند، مطابق ماده ۲۷ دستورالعمل سبدگردان،گزارش آن را افشا می‌نمایند. گزارش ذینفعان با توجه به الزامات تعیین شده در ماده۲۷ دستورالعمل تاسیس و فعالیت سبد‌گردان، ابلاغی از سوی سازمان بورس و اوراق بهادار مبنی بر ارائه گزارش ادواری در مورد ذینفعان که در جهت اعمال نظارت بر فعالیت سبدگردان و کنترل تضاد منافع احتمالی بین شرکت سبد‌گردان و سرمایه‌گذاران مصوب گشته‌است، شرکت تامین سرمایه بانک ملت گزارش خود را به صورت دوره‌ای بر اساس ماده مذکور و در جهت اعتماد‌سازی و رضایتمندی ذینفعان پس از شروع به کار شرکت در این قسمت ارائه خواهد نمود. 
گزارش سبدها
جهت مشاهده گزارش سبد سرمایه‌گذاری اختصاصی از لینک زیر استفاده نمایید.
مشاهده اطلاعات سبد

یکی از خدمات قابل‌ ارائه توسط تامین سرمایه بانک ملت، تشکیل و مدیریت انواع صندوق‌های سرمایه‌گذاری از جمله صندوق سرمایه‌گذاری در سهام، صندوق سرمایه‌گذاری با درآمد ثابت و صندوق سرمایه‌گذاری در طلا و ارز است. خدمات قابل‌ ارائه در این حوزه، شامل پذیرش ارکانی چون مدیر صندوق، متولی صندوق، ضامن صندوق، مشاور تأسیس و مؤسس صندوق (دارنده واحدهای سرمایه‌گذاری ممتاز) است که تامین سرمایه بانک ملت به‌تناسب موضوع، یک یا چند رکن از ارکان یادشده را بر عهده می‌گیرد.

صندوق‌های سرمایه‌گذاری تحت مدیریت شرکت تامین سرمایه بانک ملت به شرح جدول زیر می‌باشد:


نام صندوق نوع صندوق نماد معاملاتی واریز سود سمت تامین سرمایه بانک ملت
مختص اوراق دولتی ملت در اوراق بهادار با درآمد ثابت - مختص اوراق دولتی - قابل معامله (ETF) خزانه ملت - مدیر، مدیر ثبت و مؤسس
اوج ملت در اوراق با درآمد ثابت - ماهانه مدیر، مدیر ثبت و مؤسس
اندوخته ملت در اوراق با درآمد ثابت - ماهانه مدیر، مدیر ثبت و مؤسس
آتیه ملت در اوراق با درآمد ثابت - قابل معامله (ETF) آتیه ملت - مدیر، مدیر ثبت و مؤسس
افق ملت در سهام - قابل معامله (ETF) افق ملت - مدیر و مؤسس
بازارگردانی اختصاصی ملت بازارگردانی سهام - - مدیر
صندوق مختص اوراق دولتی ملت

صندوق سرمایه‌گذاری مختص اوراق دولتی ملت از نوع صندوق سرمایه‌گذاری در اوراق بهادار با درآمد ثابت، مختص اوراق دولتی و قابل معامله (ETF) است که در تاریخ ۱۴۰۳/۰۵/۲۴ با دریافت مجوز از سازمان بورس و اوراق بهادار فعالیت خود را آغاز کرد. این صندوق با شماره ۱۲۳۱۴ نزد سازمان بورس و شماره ۵۷۸۴۷ نزد اداره ثبت شرکت‌ها به ثبت رسیده ‌است. صندوق سرمایه‌گذاری مختص اوراق دولتی ملت با نماد «خزانه ملت» در تاریخ ۱۴۰۳/۰۵/۲۹ با موفقیت پذیره‌نویسی شد. 


ارکان صندوق سرمایه‌گذاری مختص اوراق دولتی ملت

نماد معاملاتی خزانه ملت
مدیر صندوق و مدیر ثبت شرکت تامین سرمایه بانک ملت
متولی صندوق موسسه حسابرسی هوشیار ممیز
بازارگردان صندوق اختصاصی بازارگردانی ملت

 



صندوق سرمایه‌گذاری‌ اوج ملت

صندوق سرمایه‌گذاری اوج ملت از نوع صندوق سرمایه‌گذاری با درآمد ثابت و با پیش‌بینی سود است که در تاریخ 1391/04/11 با دریافت مجوز از سازمان بورس و اوراق بهادار فعالیت خود را آغاز کرد. این صندوق با شماره 11075 نزد سازمان بورس و شماره 29484 نزد اداره ثبت شرکت‌ها به ثبت رسیده‌است. صندوق سرمایه‌گذاری اوج ملت پس از اخذ مجوزهای لازم از سازمان بورس از تاریخ 1394/10/05 به صندوق با درآمد ثابت و با پیش‌بینی سود تبدیل شد و پرداخت سود نیز در پایان هر ماه انجام می‌گیرد.


ارکان صندوق سرمایه‌گذاری اوج ملت

مدیر صندوق و مدیر ثبت شرکت تامین سرمایه بانک ملت
ضامن نقدشوندگی بانک ملت
متولی صندوق شرکت مشاور سرمایه‌گذاری سهم آشنا

 



صندوق سرمایه‌گذاری‌ اندوخته ملت

صندوق سرمایه‌گذاری اندوخته ملت از نوع صندوق سرمایه‌گذاری با درآمد ثابت و با پیش‌بینی سود است که در تاریخ 1390/12/02 با دریافت مجوز از سازمان بورس و اوراق بهادار ، فعالیت خود را آغاز کرد. صندوق سرمایه‌گذاری اندوخته ملت با شماره 11014 نزد سازمان بورس و شماره 28823 نزد اداره ثبت شرکت‌ها به ثبت رسیده است و پرداخت سود نیز در پایان هر ماه انجام می‌گیرد.


ارکان صندوق سرمایه‌گذاری اندوخته ملت

مدیر صندوق و مدیر ثبت شرکت تامین سرمایه بانک ملت
ضامن نقدشوندگی بانک ملت
متولی صندوق شرکت مشاور سرمایه‌گذاری ایرانیان تحلیل فارابی



صندوق سرمایه‌گذاری‌ آتیه ملت

صندوق سرمایه‌گذاری آتیه ملت در تاریخ 1390/05/23 با دریافت مجوز از سازمان بورس و اوراق بهادار، از نوع صندوق‌های سرمایه‌گذاری موضوع بند ٢٠ ماده ١ قانون بازار اوراق بهادار مصوب آذرماه سال ١٣٨٤، است که با شماره 10895 نزد سازمان بورس و شماره 27974 نزد اداره ثبت شرکت‌ها به ثبت رسیده‌است. صندوق سرمایه‌گذاری آتیه ملت پس از اخذ مجوزهای لازم از سازمان بورس از تاریخ ۱۴۰۳/۰۳/۱۲ به صندوق در اوراق بهادار با درآمد ثابت و قابل معامله تبدیل شده‌است.


ارکان صندوق سرمایه‌گذاری آتیه ملت

نماد معاملاتی آتیه ملت
مدیر صندوق و مدیر ثبت شرکت تامین سرمایه بانک ملت
متولی صندوق شرکت مشاور سرمایه‌گذاری ایرانیان تحلیل فارابی
بازارگردان صندوق اختصاصی بازارگردانی ملت


صندوق سرمایه‌گذاری‌ افق ملت

صندوق سرمایه‌گذاری افق ملت (قابل معامله در سهام) جهت تکمیل سبد خدماتی صندوق‌های سرمایه‌گذاری شرکت، با شماره 11410 نزد سازمان بورس و شماره 38052 نزد اداره ثبت شرکت‌ها به ثبت رسیده‌است.


ارکان صندوق سرمایه‌گذاری افق ملت

نماد معاملاتی افق ملت
مدیر صندوق و مدیر ثبت شرکت تامین سرمایه بانک ملت
بازارگردان صندوق اختصاصی بازارگردانی ملت
متولی صندوق موسسه حسابرسی هوشیار ممیز

 



تامین مالی شرکت‌ها از طرق مختلفی صورت می‌پذیرد. از مهمترین شیوه‌های تامین مالی که از طریق بازار سرمایه انجام می‌شود، تامین مالی به واسطه انتشار اوراق با درآمد ثابت است. یکی از مهمترین ویژگی‌هایی که سرمایه‌گذاران بررسی کرده تا بر اساس مطلوبیت خود بهترین گزینه سرمایه‌گذاری را انتخاب کنند، نقدشوندگی آن است. استفاده از سازوکار بازارگردانی یکی از مهمترین راهکارها برای افزایش نقدشوندگی اوراق بهاداری است، که در بورس ها معامله می‌شوند. اغلب اقدام به تعیین رکن بازارگردان می‌نمایند. بازارگردان‌ها موظف هستند نقدشوندگی اوراق تحت بازارگردانی خود را افزایش داده و نوسانات قیمتی را کاهش دهند.

تعریف
تامین مالی شرکت‌ها از طرق مختلفی صورت می‌پذیرد. از مهمترین شیوه‌های تامین مالی که از طریق بازار سرمایه انجام می‌شود، تامین مالی به واسطه انتشار اوراق با درآمد ثابت است. یکی از مهم‌ترین ویژگی‌هایی که سرمایه‌گذاران بررسی کرده تا بر اساس مطلوبیت خود بهترین گزینه سرمایه‌گذاری را انتخاب کنند، نقدشوندگی آن است. استفاده از سازوکار بازارگردانی یکی از مهمترین راهکارها برای افزایش نقدشوندگی اوراق بهاداری است، که در بورس‌ها معامله می‌شوند. بازارگردان‌ها موظف هستند نقدشوندگی اوراق تحت بازارگردانی خود را افزایش داده و نوسانات قیمتی را کاهش دهند.
عملکرد بازارگردان اوراق
بازارگردانی اوراق با درآمد ثابت در بورس و فرابورس ایران به دو شیوه بازارگردانی مبتنی بر مذاکره و بازارگردانی مبتنی بر حراج انجام می‌شود. در روش بازارگردانی مبتنی بر مذاکره، تعهد خرید بازارگردان به صورت خرید حداقل به قیمت اسمی تعریف می‌شود. در گذشته تقریباً تمام اوراق با درآمد ثابت منتشر شده با استفاده از این روش بازارگردانی می‌شد. در روش بازارگردانی اوراق با درآمد ثابت به روش حراج، بازارگردان موظف به سفارش‌گذاری در دامنه مجاز تعیین شده می‌باشد. در این روش بازارگردان کف قیمتی را تعهد نکرده و تلاش بر افزایش نقدشوندگی اوراق و تحدید دامنه نوسان است. 
تعهدات بازارگردان اوراق
طبق دستورالعمل فعالیت بازارگردانی در بورس تهران اهم وظایف و اختیارات بازارگردان به شرح زیر می‌باشد:
الف) قیمت‌های پیشنهادی در سفارش‌ها باید در دامنه مجاز نوسان باشند.
ب ) تفاوت بین کمترین قیمت خرید در سفارش‌های خرید و بیشترین قیمت فـروش در سـفارش‌هـای فروش بازارگردان، حداکثر برابر دامنه مظنه باشد.
ج ) حجم سفارش‌های خرید و فروش باید با یکدیگر برابر و هر یک معادل یا بیش از حداقل سـفارش انباشته باشد.
تبصره: در صورتیکه در اثر انجام معامله، حجم سفارش خرید یا فروش کمتر از حداقل سفارش انباشته شـود یا تساوی میان آنها از بین برود، بازارگردان موظف است حداکثر ظرف دو دقیقه، حجم سفارش‌هـای مزبور را با یکدیگر برابر و معادل یا بیش از حداقل سفارش انباشته نماید.
لازم به ذکر است در صورتیکه حجم معاملات در نماد تحت بازارگردانی از مقدار مشخصی که در اطلاعیه پذیره‌نویسی تعیین شده است، بیشتر باشد، تعهدات بازارگردان در مورد سفارشات خرید و فروش از بین خواهد رفت.
بازارگردانی سهام(صندوق بازارگردانی)
بازارگردانی سهام، تسهیل معامله یک سهم مشخص با ارائه پیشنهاد خرید و فروش برای تعداد معینی از آن سهم می‌باشد. هدف از این امر تنظیم عرضه و تقاضا، تحدید دامنه نوسان قیمت سهم و افزایش نقدشوندگی است. صندوق سرمایه‌گذاری اختصاصی بازارگردانی ملت از نوع صندوق‌های بازارگردانی است که در تاریخ 1394/12/10 با دریافت مجوز از سازمان بورس و اوراق بهادار ١٣٨٤، فعالیت خود را آغاز کرد. این صندوق با شماره 11410 نزد سازمان بورس و شماره 38052 نزد اداره ثبت شرکت‌ها به ثبت رسیده‌است.

ارکان صندوق سرمایه‌گذاری اختصاصی بازارگردانی ملت

مدیر صندوق شرکت تامین سرمایه بانک ملت
متولی صندوق شرکت مشاور سرمایه‌گذاری ایرانیان تحلیل فارابی
سهام موضوع بازارگردانی بانک ملت، تامین سرمایه بانک ملت، بیمه ما، به پرداخت ملت،‌ صندوق مختص اوراق دولتی ملت، صندوق آتیه ملت، صندوق افق ملت

 



استفاده‌کنندگان از خدمات

اشخاصی که تمایل دارند نقدشوندگی سهام شرکت‌های تحت تملک آنها افزایش یابد، می‌توانند از خدمات بازارگردانی شرکت تامین سرمایه بانک ملت از طریق صندوق بازارگردانی ملت بهره‌مند گردند.