تامین سرمایه بانک ملت (تملت)
صفحه اصلی
درباره ما
هیاتمدیره
مدیران شرکت
شفافیت مالی
حاکمیت شرکتی
شناخت برند شرکت
معرفی شرکت
تماس با ما
همکاری با ما
خدمات
تامین مالی (بدهی و سرمایهای)
تامین مالی جمعی
مدیریت دارایی (صندوق و سبد)
خدمات مالی
پورتال سهامداران
اخبار و گزارشها
021 41 461 000
ورود به فراسود ملت
021 41 461 000
تاريخ: 1397/11/13
کسب رتبه نخست بازدهی در دیماه در میان صندوقهای قابل معامله برای افق ملت
در میان صندوقهای قابلمعامله ETFهای غیرکالایی از جمله افقملت، آرمان آتیه درخشان مس و آسمان آرمانی سهام توانستند بازدهی بیش از ۹درصدی را کسب کنند و در این میان صندوق سرمایهگذاری افق ملت رتبه اول را در میان صندوقهای قابل معامله غیرکالایی کسب کرد.
صندوقهای سرمایهگذاری در ماه گذشته توانستند کارنامه مناسبی از خود برجا گذارند. در این راستا صندوقهای سرمایهگذاری در سهام با سوددهی در محدوده ۱۷درصد روبهرو شدند. در این میان بازدهی صندوقهای بادرآمد ثابت نیز در محدوده ۲ تا ۳درصد در نوسان بود. بیشترین بازدهی کسب شده توسط صندوقهای مختلط نیز در محدوده ۱۱درصدی قرار داشته است. صندوقهای قابلمعامله (از نوع غیرکالایی) نیز با روندی مثبت و کسب بازدهی در محدوده ۱۰درصدی روبهرو شد. در همین راستا صندوقهای قابل معامله کالایی نیز به دنبال رشد قیمتی در بازار سکه و طلا، به بازدهی قابلقبول در محدوده ۱۵درصدی دست یافت (قیمت هر سکه طرح جدید در دیماه با رشد قیمتی ۶/ ۱۷ درصدی به ۴ میلیون و ۱۰هزار تومان رسید).
بررسی عملکرد دیماه صندوقهای سرمایهگذاری در سهام نشان از آن دارد که این نهادهای مالی در برخی موارد توانستند از شاخص کل پیشی بگیرند. به این ترتیب ۵۰ صندوق مزبور با ثبت بازدهی بیش از ۶درصدی، در رتبههای برتر از شاخص کل بورس ایستادند. در این راستا صندوق مشترک گنجینه ارمغان الماس توانست بهعنوان برترین صندوق در این گروه شناخته شود. صندوق مزبور بازدهی ۶/ ۱۶درصدی را در دیماه سالجاری کسب کرد. این صندوق در دوره یکساله اخیر نیز توانست سود بیش از ۸۵درصد را به سهامداران خود اعطا کند. بررسی پرتفوی صندوق مزبور نشان از آن دارد که بخش عمدهای از سرمایهگذاریهای صورت گرفته در آن در خرید سهام فلزی بوده که ۳۰درصد از سبد سهام آن را تشکیل میدهد. سرمایهگذاری در سهام گروه پالایشی و شیمیایی نیز از دیگر استراتژیهای مدیریت این صندوق بوده است.
در ادامه نیز دو صندوق مشترک ذوبآهن نوویرا و مشترک یکم آبان در رتبههای دوم و سوم قرار گرفتند. بازدهی هر کدام از این دو صندوق نیز در محدوده ۱۴درصدی قرار داشت. در پرتفوی صندوق مشترک ذوبآهن نوویرا نیز مشاهده میشود که بخش عمده سرمایهگذاریها به خرید سهام غذایی، بانک، پالایشی و معدنی اختصاص داشته است. در صندوق مشترک یکم آبان نیز بخش عمدهای از خرید یعنی بیش از ۳۱درصد مربوط به خرید سهام نمادهای بانکی بوده، ۱۹درصد دیگر نیز صرف خرید سهام پالایشیها شده است. همچین سهم نمادهای فلزی نیز در پرتفوی صندوق مزبور معادل ۱۶درصد بوده است.
همچنین در ماهی که گذشت صندوقهای مشترک سرمایه دنیا، مشترک افق، بانک توسعه تعاون، گنجینه رفاه، مشترک آسمان یکم، مشترک سبحان و مشترک بانک مسکن یکم سهام گستران شرق، مشترک کارگزاری حافظ و کارگزاری پارسیان از جمله صندوقهایی بودند که با کسب بازدهی بیش از ۱۰درصدی در رتبههای برتر از شاخص کل بورس ایستادند.
بررسی عملکرد صندوقهای مختلط در دیماه نیز نشان از آن دارد که صندوق توسعه پستبانک با ثبت بازدهی ۷/ ۱۱درصدی در صدر دیگر صندوقهای این گروه قرار گرفت. بررسی پرتفوی این صندوق نشان از آن دارد که حدود نیمی از سبد مزبور یعنی بیش از ۷هزار میلیارد تومان به خرید اوراق بادرآمد ثابت اختصاص داشته است، ۴۱درصد دیگر نیز یعنی در حدود ۶هزار میلیارد تومان در سهام قرار دارد. سهم سپرده بانکی و وجه نقد نیز در این صندوق بیش از یک هزار و ۳۰۰میلیارد تومان است. در ادامه نیز دو صندوق کارگزاری بانکتجارت و ارمغان یکم ملل هر کدام توانستند بازدهی در محدوده ۱۰درصدی را کسب کرده و بهعنوان برترین صندوقهای مختلط در دیماه شناخته شدند. صندوقهای مشترک پارس، مختلط گوهر نفیس تمدن و مشترک کوثر با ثبت بازدهی بیش از ۶درصدی در رتبههای برتر از شاخص کل بورس ایستادند.
در میان صندوقهای قابلمعامله نیز در حالی ETFهای غیرکالایی از جمله افقملت، آرمان آتیه درخشان مس و آسمان آرمانی سهام توانستند بازدهی بیش از ۹درصدی را کسب کنند که بازدهی صندوقهای کالایی، سوددهی بیش از ۱۷درصدی نیز داشتند. در صدر این صندوقها نیز صندوق در اوراق بهادار مبتنی بر سکه طلای کیان قرار داشت که بازدهی ۱۷درصدی را کسب کرد.در این ماه بازدهی در اوراق بهادار مبتنی بر سکه طلای مفید و پشتوانه طلای لوتوس نیز در محدوده ۱۴درصد قرار داشت.
به گزارش «دنیای اقتصاد» بررسی مقایسه خالص جریان نقدینگی موجود در صندوقهای سرمایهگذاری از ابتدای سال جاری تا کنون نشان از روندی سینوسی در آنها دارد؛ اما از آذرماه موجی جدید به این نهادهای مالی وارد شده است. بهطوریکه خالص جریان ورودی به آنها در آذرماه معادل ۴/ ۳هزار میلیارد تومان بوده است. این روند در ماه گذشته نیز هر چند با شدت کمتر اما ادامه یافته است.
به این ترتیب عملکرد جریان نقدینگی وارد شده به صندوقهای سرمایهگذاری در دیماه نشان از ورود حدود ۱۳هزار میلیارد تومان نقدینگی به این صندوقها دارد. البته با احتساب میزان خروجی صندوقهای مزبور، خالص جریان نقدینگی وارد شده به این نوع صندوقها در دیماه به حدود ۳هزار میلیارد تومان رسید. بهنظر میرسد یکی از دلایل این چرخش اقبال، در ماهشمارشدن سود بانکها باشد؛ در حالی بانکها از ابتدای بهمن ماه از پرداخت سود روزشمار منع شدهاند که صندوقهای مذکور سود روزشمار را نصیب سرمایهگذاران خود خواهند کرد. البته در بخش دیگر نیز سودهای اعطایی بیشتر توسط صندوقهای با درآمد ثابت قرار دارد. در حالی بانکها موظف هستند سودی معادل ۱۵درصد به سپردهها پرداخت کنند که این میزان سود در صندوقها به مراتب بالاتر است. به این ترتیب دو عامل مزبور بهعنوان دلایلی مناسب در چرخش اقبال به سمت خرید واحدهای صندوقهای سرمایهگذاری موثر خواهد بود.
بهگزارش «دنیای اقتصاد» در حالی بر اساس مصوبه جدید شورای پول و اعتبار بانکها موظفند سود بانکی را بر اساس حداقل مانده در ماه محاسبه و به مشتریان خود پرداخت کنند که این موضوع نوساناتی به دنبال داشت. بهعبارت دقیقتر تغییر پرداخت سود سپردههای سرمایهگذاری کوتاهمدت از روزشمار به ماهشمار در دوم دیماه سال جاری اعلام شد که اجرای آن قرار بود از ماه بعد یعنی ابتدای بهمنماه آغاز شود. اما خبر مزبور تاثیر مستقیم بر عملکرد صندوقهای سرمایهگذاری بهخصوص درآمد ثابت ایجاد کرد؛ بهطوریکه جریان نقدینگی ورودی به صندوقهای سرمایهگذاری در روز دوم دی معادل 1382میلیارد تومان بوده است. این رقم در مقایسه با روز قبل یعنی ابتدای دیماه جهش قابلتوجه 341درصدی را تجربه کرده است. بر این اساس در ابتدای دیماه نقدینگی وارد شده به صندوقهای بادرآمد ثابت تنها 313میلیارد تومان بوده است. هر چند این موضوع در روزهای بعدی ماه به روندی متعادل رسید، همچنان با حجم بالایی دنبال شد بهطوریکه میانگین نقدینگی وارد شده به صندوقهای با درآمد ثابت در دیماه بهطور میانگین روزانه به 500میلیارد تومان رسید.
در مقابل بررسی خالص جریان نقدینگی دیگر صندوقها از جمله صندوق سرمایهگذاری در سهام و مختلط نشان از خروج نقدینگی از آنها دارد. در حالی 31هزار میلیارد تومان نقدینگی در دوره یک ماه منتهی به پایان دیماه به صندوقهای سرمایهگذاری در سهام وارد شده که در مقابل خروج 52هزار میلیارد تومانی در این صندوقها ثبت شده است. بهنظر میرسد بخش عمدهای از این موضوع شیفت نقدینگی به سمت صندوقهای با درآمد ثابت باشد. چون دقیقا بیشترین میزان خروج نقدینگی از صندوقهای سهامی در روز سوم دیماه بوده که با حجم 6/ 6هزار میلیارد تومانی همراه شده است. در همین راستا برآیند نقدینگی ورودی و خروجی به صندوقهای مختلط نیز در ماه گذشته نشان از خروج نقدینگی دارد. بهطوریکه خالص خروج نقدینگی از این صندوقها در دیماه به 35هزار میلیارد تومان رسید.
منبع:
دنیای اقتصاد
به اشتراک بگذارید:
کپی
کپی شد
دسته بندی
تعداد
تامین مالی
97
سهام
108
آموزش سرمایهگذاری
9
صندوقها
53
جشنواره فراسود ملت
15
گزارش صنعت بانکداری
21
رویدادها
37
گزارش تحلیلی
2
نمایش همگی
آخرین مطالب
1403/09/27
تحلیل شرکت تراکتورسازی ایران
1403/09/21
گزارش درآمدی تملت در آبان ماه ۱۴۰۳
1403/09/21
صندوق افق ملت؛ بازدهی بیشتر از شاخص بازار
1403/09/20
داراییهای تحت مدیریت «تملت» از ۵۰ همت گذشت.
1403/09/19
گزارش صنعت بانکداری آبان ماه ۱۴۰۳
برچسب ها
انتشار اوراق
بانک ملت
پذیره نویسی
تامین سرمایه بانک ملت
جشنواره فراسود ملت
سرمایه گذاری مجدد
صندوق افق ملت
صندوق اوج ملت
صندوق آتیه ملت
فراسود ملت
مجمع
نقدشوندگی
نمایشگاه