اخبار و تصمیمات مثبت در مجامع "تامین سرمایه بانک ملت"
تاريخ: 1401/05/03

اخبار و تصمیمات مثبت در مجامع "تامین سرمایه بانک ملت"

در مجامع «تامین سرمایه بانک ملت» رخ داد؛ تقسیم 35 ریالی سود و افزایش سرمایه 35 درصدی

مجامع عمومی عادی سالیانه و فوق‌العاده شرکت تامین سرمایه بانک ملت در 29 تیرماه سال 1401 با حضور اکثریت سهامداران برگزار گردید. در این نشست ضمن تصویب صورت‌های مالی و تقسیم سود 35 ریالی به ازای هر سهم، افزایش سرمایه 35 درصدی شرکت از محل سودانباشته نیز به مورد تصویب مجمع قرار گرفت (به عبارتی شرکت در این مجمع بیش از 112 درصد سود خالص دوره را (10 درصد به صورت نقدی و 102 درصد به صورت سود سهمی) بین سهامداران خود تقسیم نمود). به این ترتیب تامین سرمایه بانک ملت پس از ثبت افزایش سرمایه به مبلغ 21.600 میلیارد ریال از منظر میزان سرمایه به بزرگترین تامین سرمایه فعال در کشور تبدیل خواهد شد.
مدیرعامل شرکت تامین سرمایه بانک‌ملت در این جلسه که در سالن نور دانشگاه الزهرا برگزار شد، ضمن ارایه گزارشی از عملکرد «تملت» در سال مالی منتهی به پایان اسفندماه 1400 و همچنین اشاره‌ای به موفقیت‌های شرکت در 4 ماه نخست سال جاری، گفت: درآمدهای عملیاتی شرکت تامین سرمایه بانک‌ ملت در سه‌ماه نخست سال جاری با رشد همراه بوده است و باتوجه به حجم اوراق بدهی در دست بررسی و انتشار و جذب منابع جدید توسط صندوق‌های سرمایه‌گذاری تحت مدیریت شرکت، روند روبه رشد شکل گرفته ادامه دار پیش‌بینی می‏‌گردد.
وی ادامه داد: درآمد عملیاتی شرکت در دوره سه ماهه نخست سال جاری به حدود 188 میلیارد تومان رسیده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، رشد 17 درصدی را تجربه کرده است. سود عملیاتی نیز با افزایش 13 درصدی به بیش از 156 میلیارد تومان رسیده است به طوری که روند روبه رشد تامین سرمایه بانک ملت منجر به محقق شدن سود خالص 147 میلیارد تومانی تا پایان تیرماه سال جاری شده است.
افشارسرکانیان در این راستا یکی از اهداف مهم شرکت را افزایش سهم درآمدهای ناشی از ارایه خدمات در ترکیب درآمدی شرکت عنوان کرد و افزود: طبق آمارها، در سال مالی ۱۴۰۰ دارایی‌‌‌های شرکت ۳۰ درصد، بدهی‌‌‌ها ۲۲‌ درصد و حقوق مالکانه ۳۳‌ درصد نسبت به سال مالی ۹۹ افزایش داشته که این امر بیانگر ساختار مناسب سرمایه‌ شرکت است.


🔸 حمایت از سهام «تملت»
سرکانیان یکی از دغدغه‌های مدیریت تامین سرمایه و سهامداران عمده شرکت را حمایت از سرمایه سهامداران خرد و افزایش نقدشوندگی سهام «تملت» عنوان کرد و افزود: بعد از صعود تاریخی بورس در سال ۹۹ و اتفاقاتی که پس از آن شاهد بودیم، موضوع افزایش بازدهی سهم و حمایت از سهامداران به‌شدت مورد توجه قرار گرفت و با اقداماتی که انجام شد، توانستیم بازدهی سهم «تملت» را که تا پایان آذرماه ‌نسبت به میانگین صنعت خود پایین بود، افزایش داده و از ابتدای دی‌‌‌ماه با برنامه‌های حمایتی اتخاذ شده؛ روندی صعودی را برای قیمت سهام شرکت با بهبود وضعیت عملیاتی آن رقم بزنیم.
وی ادامه داد: به این ترتیب، با توجه به اینکه سهم «تملت» در سه‌ماه چهارم سال ۱۴۰۰توانست بازدهی ۱۹درصدی را برای سهامداران به ارمغان آورد، امیدواریم این رویکرد با توجه به روند روبه بهبودی که در ابتدای سال جاری نیز ادامه پیدا کرده است تا پایان سال نیز برقرار باشد.

مدیرعامل شرکت تامین سرمایه بانک‌ملت در ادامه به نقش کلیدی صندوق سرمایه گذاری اختصاصی بازارگردانی ملت صندوق بازارگردانی برای حمایت و نقدشوندگی سهام "تملت" اشاره نمود که در این خصوص حجم سهام خریداری شده و درصد سهامداری صندوق بازارگردانی در تاریخ مجمع نشان دهنده انجام ماموریت‌های مذکور بنحو احسن و مطلوب می باشد. 


🔸 سبقت در کسب موافقت اصولی انتشار اوراق
مدیرعامل شرکت تامین سرمایه بانک‌ملت با بیان اینکه تامین سرمایه ملت توانسته است در سال گذشته بالغ بر ۱۴۰۰ میلیارد تومان اوراق منتشر کند، افزود: از ابتدای سال جاری تا پایان تیرماه نیز موفق به انتشار ۲‌هزار و ۲۳۰میلیارد تومان اوراق تامین مالی شده‏ایم که این امر حکایت از رشد 60 درصدی در حوزه انتشار اوراق دارد.
وی ادامه داد: در زمینه اوراق بدهی در دست انتشار نیز تاکنون بیش از ۹‌هزار میلیارد تومان موافقت اصولی از سازمان بورس اخذ شده است که سهم «تملت» از ابتدای اسفند از کل موافقت اصولی‌های اخذ شده برای انتشار اوراق ۶۶‌ درصد بوده است که امیدواریم این موافقت‌های اصولی در نهایت به انتشار و سوددهی شرکت و کسب بازدهی مناسب برای سهامداران منجر شود. 
سرکانیان در ادامه با اعلام اینکه طی سال گذشته، در حوزه مشاوره و عرضه اوراق بهادار نیز 6 شرکت در دستور کار قرار گرفته است، گفت: این در حالی است که از ابتدای سال‌ جاری برای ۱۸شرکت قرارداد مشاوره امضا شده که رشد ۳۰۰ درصدی در چهار ماه سال‌ جاری نسبت به کل سال قبل داشته است.


🔸 رشد منابع و دارایی‌های صندوق‌های تحت مدیریت شرکت
وی در ادامه با اشاره به رشد دارایی‌های صندوق‌های تحت مدیریت شرکت افزود: یکی از موضوعات اصلی فعالیت شرکت‌های تامین سرمایه مدیریت دارایی سرمایه‌گذاران از طریق صندوق‌های سرمایه‌گذاری با درآمد ثابت و سهامی می‌باشد؛ بر این اساس، در پایان سال ۹۹ حجم کل خالص دارایی‌‌‌های تحت مدیریت صندوق‌های سرمایه‌گذاری با درآمد ثابت ۸‌ هزار و ۴۰۰میلیارد تومان بوده که در پایان اسفند ۱۴۰۰ به ۸‌ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان افزایش یافته؛ یعنی رشدی معادل ۴درصد. همچنین در چهار ماه ابتدای سال جاری توانستیم رشد ۶۸درصدی را در این حوزه شاهد باشیم. به طوریکه حجم خالص دارایی‌های تحت مدیریت صندوق‌های بادرآمد ثابت شرکت به حدود ۱۵‌ هزار میلیارد تومان رسیده است. 
مدیرعامل شرکت تامین سرمایه بانک‌ملت، خالص دارایی‌‌‌های صندوق سرمایه‌گذاری با درآمد ثابت اوج ملت به عنوان بزرگ‌ترین صندوق تحت مدیریت شرکت را در ابتدای سال ۹۹ حدود ۷‌ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان عنوان کرد و افزود: این دارایی در پایان سال ۱۴۰۰ به ۸‌ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان افزایش یافته و به تاریخ امروز  به بیش از ۱۴‌هزار و 800 میلیارد تومان رسیده است.


🔸 موفقیت‌های کسب شده شرکت برای 4 ماهه ابتدای سال 1401 
مدیرعامل شرکت تامین سرمایه بانک‌ملت، در ادامه به موفقیت‌های کسب در شرکت برای 4 ماهه ابتدای سال 1401 شرکت از جمله؛ شکستن رکورد کوتاه‌ترین تامین مالی کشور در بازار سرمایه، کسب بیشترین ‌درصد رشد جذب منابع صندوق‌های سرمایه‌گذاری تحت مدیریت شرکت، اخذ بیش‌از ۴۵‌ درصد موافقت‌های اصولی‌‌‌ از سازمان بورس اوراق بهادار و کسب رتبه اول در این خصوص در بین شرکت‌های تامین سرمایه، کسب بیشترین بازدهی برای سهامداران نسبت به صنعت، ترکیب مناسب نیروی انسانی و تبدیل شدن به بزرگ‌ترین تامین سرمایه کشور از منظر میزان سرمایه، پرداخت.


🔸 برنامه‌های در جریان و آتی شرکت
وی با اشاره به برنامه‌های در جریان و آتی شرکت افزود: تمرکز بر تامین مالی صنایع بزرگ و برتر و با مزیت کشور، استفاده حداکثری از ظرفیت اعتباری بانک‌ملت با توجه به سرمایه نظارتی و پایه مناسب، استفاده از خدمات شرکت‌های رتبه‌بندی اعتباری در جهت تسهیل و کاهش هزینه تامین مالی متقاضیان، بهره‌‌‌برداری از ابزارهای نوین مالی متناسب با نیاز مشتریان‌‌‌ (اوراق وکالت و...)، بهبود ساختار سرمایه و شاخص‌‌‌های کفایت سرمایه در راستای توسعه فعالیت‌های حوزه تامین مالی، انتشار اوراق بدهی ارزی درصورت اخذ موافقت بانک مرکزی از جمله برنامه‌های مهم آتی شرکت در حوزه تامین مالی است.
سرکانیان همچنین به برنامه‌های شرکت در حوزه مدیریت دارایی اشاره کرد و افزود: بهبود و ارتقای کیفیت دارایی‌های صندوق‌های سرمایه‌گذاری و افزایش بازدهی سرمایه‌گذاران صندوق‌ها، توسعه و افزایش حجم دارایی‌های صندوق‌های سرمایه‌گذاری، طراحی و راه‌اندازی سامانه جامع سرمایه‌گذاری تامین سرمایه ملت برای تسهیل و افزایش سرمایه‌گذاری در صندوق‌های سرمایه‌گذاری، ایجاد امکان توثیق واحدهای سرمایه‌گذاری صندوق‌های تحت مدیریت برای دریافت تسهیلات از طریق فرابانک ملت، ارایه خدمات سبدگردانی اختصاصی برای مشتریان حقوقی و بزرگ با اولویت بانک و شرکت‌های گروه از جمله این برنامه‌هاست.


🔸 هدف‌گذاری برای انتشار اوراق ارزی 
سرکانیان در ادامه از تامین سرمایه بانک ملت به عنوان پیش قراول انتشار اوراق وکالتی نام برد  و از تلاش‌های این شرکت برای انتشار اوراق بدهی ارزی خبر داد و اظهارداشت: یکی از موانع اصلی در تکمیل و راه اندازی پروژه ها و طرح‌های در دست اجراء کشور منابع ارزی مورد نیاز آنهاست. در این میان باتوجه به محدودیت‌های موجود در منابع ارزی بانک ها و صندوق توسعه ملی، می توان تا حدودی با انتشار اوراق بدهی ارزی بخشی از این منابع ارزی را تامین نمود.
وی در اشاره به شرایط پروژه‌ها برای انتشار اوراق بدهی ارزی، تصریح کرد: در انتشار اوراق بدهی ارزی؛ پروژه‌هایی دارای اولویت هستند که از درصد پیشرفت فیزیکی بالایی برخوردار باشند، حداکثر ظرف مدت 18 ماه به بهره‌برداری برسند و محصول آنها صادراتی و از ارز آوری مناسبی برای کشور برخوردار باشند.
به گفته مدیرعامل تامین سرمایه بانک ملت؛ درخصوص انتشار اوراق ارزی جلساتی با حضور مدیران سازمان بورس، معاونت ارزی بانک ملت و بانک مرکزی برگزار گردیده و در حال حاضر یکی از پروژه‌های صنعت پتروشیمی به صورت پایلوت به بانک مرکزی جهت اخذ موافقت اصولی انتشار به بانک مرکزی معرفی شده است. 
سرکانیان ادامه داد: در صورت اخذ موافقت انتشار اوراق ارزی، نقش و اهمیت شرکت‌های تامین سرمایه و بازار سرمایه در تامین مالی پروژه ها و صنایع کشور پررنگ تر و موثرتر خواهد بود. باتوجه به وضعیت مناسب ارزی بانک ملت، تامین سرمایه بانک ملت می تواند بنحو احسن و مطلوبی از این فرصت استفاده نماید و در صورت تحقق این امر، قطعا تاثیر بسزایی در عملکرد و سودآوری و در نهایت ارتقای جایگاه شرکت خواهد داشت.


🔸 افزایش سرمایه «تملت» 
مدیرعامل شرکت تامین سرمایه بانک‌ملت درادامه به موضوع افزایش سرمایه شرکت اشاره کرد و گفت: هیات‌‌‌مدیره شرکت با هدف بهبود کفایت سرمایه و توسعه فعالیت‌های تامین مالی خود، با هماهنگی سهامداران عمده، افزایش سرمایه شرکت را از مبلغ ۱۶۰۰میلیارد تومان به مبلغ ۲۱۶۰ میلیارد تومان از محل سود تقسیم‌نشده دوره و سود انباشته تصویب نموده که نسبت به اخذ مجوز صدور افزایش سرمایه از سازمان بورس و اوراق بهادار اقدام شده که با این افزایش سرمایه، تامین سرمایه بانک‌ملت به بزرگ‌ترین تامین سرمایه کشور از نظر میزان سرمایه ثبتی تبدیل خواهد شد.
پس از ارایه گزارش عملکرد هیات‌مدیره و استماع گزارش حسابرس مستقل، ضمن تصویب صورت‌های مالی سال مالی منتهی به اسفند ۱۴۰۰ و تصمیم‌گیری در خصوص تقسیم سود نقدی، در مجمع فوق‌العاده نیز با دستور افزایش سرمایه شرکت و با توجه به صدور مجوز توسط سازمان بورس، افزایش سرمایه ۳۵ درصدی از سود انباشته مورد موافقت سهامداران قرار گرفت و به این ترتیب «تملت» به منظور تقویت ساختار مالی، بهبود کفایت سرمایه و توسعه فعالیت‌‌‌های تامین مالی، سرمایه فعلی را از 1.6 هزار میلیارد به 2.16‌ هزار میلیارد تومان رساند.